Deze nieuwsbrief niet goed zichtbaar? Bekijk hier de online versie.
Studenten.net | Studentenbaan.nl | Stages.nl | Studentenkamers.nl | Studentenpas.nl | Studentenpolis.nl | Studiewinkel.nl
Studenten.net

Studenten & wonen
Tweederde van de studenten woont op kamers. Het merendeel daarvan, ruim zestig procent, deelt daarbij alle voorzieningen met huisgenoten, vaak met 2 tot 4 anderen. De prijs van een kamer blijkt nog altijd het belangrijkste aspect te zijn bij de keus van een kamer, bijna vijftig procent van de studenten noemt dit het belangrijkste criterium. Dit blijkt uit onderzoek van Studenten.net onder 1051 studenten. Lees verder. Lees verder.

 

Wonen in een container, helemaal zo gek nog niet
Opgestapelde containers in allerlei kleuren. Het lijkt de Rotterdamse haven wel. We zijn echter niet in Rotterdam, maar aan het Damsterdiep in Groningen. Meer dan honderd studenten zijn hier gehuisvest op een containercomplex. Studenten.net ging op bezoek bij Annica Tjalma, bewoner van één van de containers.

 

De Bal11 krant in je brievenbus
Afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan een heuse Bal11 krant! Deze week valt hij bij duizenden studentenhuizen op de mat. Ligt hij niet op de mat, niet getreurd, je kunt de krant ook afhalen bij ASA student uitzendbureaus, Study Stores, scholen en universiteiten, Hi winkels, etc…

 

Column: Eigen studentenhuis & tuin
Vandaag gaan we eens even lekker aan de slag met de studententuin. Want hoe maak je zo'n tuin nou zomerklaar? De hele winter heeft er regen, sneeuw, kratten bier en oude fietsen op geregend en dat is natuurlijk niet goed voor een tuin. April is een prima maand om je tuin weer zomerklaar te maken. Lees hier de column.

 

Wonen bij een hospita: goedkope huur en nooit alleen
Het is de ideale situatie voor de student die liever niet bij zijn of haar ouders was weggegaan: een kamer huren bij een hospita. Dezelfde gezelligheid en met een beetje geluk dezelfde soort warmte als bij je ouders. Als het goed gaat, natuurlijk. Maar waar moet je rekening mee houden als je bij een hospita gaat wonen? Check de voor- en nadelen van wonen bij een hospita.

 

 

Voor maar €20 naar Bal11!
Op 19 mei 2011 trapt het grootste studentengala van Nederland af in Ahoy Rotterdam. Nicolette Kluijver presenteert de avond waar 10.000 studenten zich gemaskerd verdelen over 3 zalen van Ahoy met o.a. een POP-zaal met Guus Meeuwis, Wolter Kroes, Krystl en de Memphis Maniacs. Studenten.net is partner in Bal11 en daarom krijgen leden kaarten van € 35,- voor maar € 20,-! Klik hier om kaarten met korting te bestellen.

 

Tuingadgets: een hot tub, mobiele koelkast en draagbare bbq
Het is april, lente en dus vertoeven veel studenten weer de nodige (college)uurtjes in de achtertuin, op balkon of dakterras. Om daarbij het vermaak, of het gemak, een impuls te geven biedt Studenten.net een overzicht van de meest ideale tuingadgets. Klik hier.

 

Korting op je Mac + een gratis iTunes giftcard t.w.v. € 50
Als lid van Studenten.net krijg je 8 tot 10 procent onderwijskorting op een nieuwe Mac, Apple accessoires én software. Maar die Mac wil je natuurlijk ook vullen, met de nieuwste muziek en games. Daarom krijg je van ons óók nog eens een gratis iTunes giftcard t.w.v. € 50 bij je bestelling! Klik hier voor meer info.

 

Gezocht: studenten met een mening
Jij bent student, en als student heb je een mening. Want je maakt genoeg mee, kent voldoende mensen, werkt, stapt en studeert. Oftewel, je maakt essentieel deel uit van deze maatschappij. Maar wordt jou ooit iets gevraagd? Daarom start Studenten.net, in samenwerking met Multiscope, het nationaal Studentenpanel. Wat is jouw mening? Die kun je nu kwijt.

 

Terugblik op de Xtreme Tourguide
Het is alweer even geleden, maar afgelopen december reisden 6 studenten mede dankzij StudentMobiel en Talent&Pro heel Oost Europa door. Het doel: het studentenleven in de Oostbloklanden van Europa te leren kennen en kenbaar te maken aan de Nederlandse studenten. Ze zijn nu een half jaar terug en zijn alweer bezig met versie 2.0.

 

Studenten blijven na afstuderen in studiestad wonen
Steeds meer academici en hbo'ers blijven 'hangen' in hun studiestad. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen in de gemeenten Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Groningen en Leeuwarden. Lees verder.

 

Zwarte lijst van kamerverhuurders
Advertenties waar de kamer heel mooi wordt voorgespiegeld en bij aankomst een ranzig, klein stinkhol blijkt te zijn. Kamers waar je veel te veel huur voor moet betalen, een huisbaas die er vandoor gaat met je voorschot. Helaas komt het nog regelmatig voor dat niet lang niet alle kameraanbieders betrouwbaar zijn. Check daarom de Zwarte Lijst van Studentenkamers.nl

Aanbieding van de week

StudentenADSL

Studentenpolis

Studentenpas

Winnen met Studenten.net

Een Scream 4-filmpakket
Kaarten voor het concert van Milow
Een Limitless-filmpakket
Kaarten voor de PUMA Social Club
Helemaal Hopeloos boekjes
Een New Kids Turbo-filmpakket
De dvd ‘The Last Exorcism’
Kaarten voor Staton + het album

De nieuwste recensies op Studenten.net

Game: Crysis 2
CD: The Strokes – Angles
Boek: Zomerhuis met zwembad - Herman Koch
CD: Avril Lavigne - Goodbye Lullaby
Boek: Een duister verleden - Peter Straub
Boek: Zigeunerkind - Mikey Walsh

Interviews op Studenten.net

Dara Faizi - winnaar van het GSCF

Bijbanen van Studentenbaan.nl

Contact Agent (Haarlem)
Werken bij het nieuwste horecaconcept op Schiphol (landelijk)
Veel geld verdienen bij jou in de buurt? (Rotterdam)
Acquisitie Medewerker (Rotterdam)
Koerier m/v (Utrecht)

Startersfuncties van Studentenbaan.nl

PHP of .NET webdeveloper - 40u/wk (Groningen)
Assistent Controller / Medewerker Reporting (Doetinchem)
Junior Controller (Haarlem)
(Junior) Strategic Buyer (Rotterdam)
Junior Business Controller (Ede)

Stages van Stages.nl

HRM Student (Cambodja)
Stage: online PR-kanjer (Heerhugowaard)
Stagiair social media (landelijk)
PHP of .NET webdeveloper (Groningen)
Stagiair Website beheerder (Delft)

Twitter Facebook
Contact

All4Students
Postbus 41138 - 9701 CC Groningen
Telefoon: 050 2102860
Contact: redactie@all4students.nl

Partners Menzis Jobnet Abn Amro Studystore
Gus Apple Ikki Start People
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om je af te melden.